måndag 12 juli 2010

Hälleflundra på haspelspö



Efter att följt två sköna gäster under en veckas tid utan några större framgångar på hälleflundran så lyckades vi sista dagen att landa 3 flundror i båten och några tappade vid båtkanten.
Själv fick jag en hälleflundra på haspelspöt som vägde 9,5 kilo och tog på en liten "Ismojigg" på 9 meters djup! En sjukt rolig fight, där man inte hade mycket att säga till om under dom första minuterna.. Vilka rusningar!
Gästen Andreas som var ny på havsfisket hade tagit personbästa på en rad olika arter under veckan men flundran saknade han! Många timmars nötande och ständigt sökande efter den berömda flundran gick. Men humöret och stämningen var fortfarande på topp utan några nämnvärda flundrakontaker.. Under sista timmen på sista fiskepasset hade förhållanden ändrats till det bättre, nu började det bli rörelse i vattnet och vi lägger oss på det nya stället på andra sidan fjorden vid Hasvik och testar.. Här gick ett stim med mindre sej och utanför stimmet small det äntligen på en hälleflundra på Andreas spö! Den föll för en liten rosa stormjigg som han fick låna av mig, skönt när det äntligen klaffar! En riktigt kul fight och en riktigt nöjd gäst! Kan det bli bättre? :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar