lördag 29 maj 2010

Upp till bevis


Nu när man hade några hälleflundror på sitt samvete så var det upp till bevis att guida Christoffer Weberg till att fånga en hälleflundra. Christoffer jobbar i restaurangen/puben i den lilla byn Sörvaer där Nordic sea angling har en av deras destinationer. Christoffer har själv praktiserat här och lyckats guida upp många fina Flundror men aldrig lyckats fånga någon själv. Att Christoffer fyllde 22 denna dag också satte ju lite press på både mig och Christoffer att han måste ju fånga en nu.
Jag föreslog att åka tillbaks till det nya stället "Kveiteudden" där vi hade haft ett fantastiskt fiske dagen före. Vi är ute 3 timmar innan tidvattenståndet är som högst, det är nämligen den här perioden som brukar vara mest fart i vattnet vilket är bra för fisket.
Det tog inte lång tid förens jag hade landat en liten flundra, finns det en så finns det fler sa jag till Christoffer. Flera hugg och massa fisk tappade så lyckas jag kroka en till liten flundra.. Nu har jag fångat två flundror och Christoffer har inte lyckats fått upp någon. Börjar få lite dåligt samvete, jag skulle ju fixa en flundra åt honom. Till slut lyckas han kroka en fisk som sätter igång glöden igen. Efter lite drillande så förstår både jag och Christoffer att det här är ingen flundra, strax efter kommer en ilsken Havskatt upp till ytan! Några Svordomar senare släpps katten tillbaks och vi lägger upp ett nytt driv där jag hade fångat flundrorna. Så fort vi når botten igen så har har vi krokat var sin fisk.. denna var betydligt livligare än katten.. Kan det vara en liten flundra? kommer jag äntligen kunna säga - Där har du din flundra, grattis på dagen mannen..
När min fisk kommer upp så visar det sig vara en Rödspätta på 1,8 kilo som högg på stormjiggen, helt otroligt att man kunde kroka den..
Nu kom Christoffers fisk upp och tror ni inte han har lyckats kroka en Torsk! Vart kom den ifrån, hur, varför? Många frågor och svordomar cirkulera i båten just nu.. Jag försökte hålla mig för skratt men lyckades inte allt för bra.. Vi fiskar vidare i tystnad, jag tappar en till flundra under båten, flera kontakter. Och för tredje gången har Christoffer lyckats krokan en livlig liten fisk. Men denna gången var det en hälleflundra! Äntligen! Den var inte enorm, men det var en hälleflundra. Christoffer är inte längre hälleflundralös. Det är bara att Gratulera med dagen!

2 kommentarer:

 1. Hej Johan! Vilka fantastiskt stora fiskar du får upp!! Jättekul att se :) Världen är verkligen liten du, Christoffer har faktiskt jobbat med Kevin en sommar, men det kanske du visste redan :P Hoppas att allt är bra med dig! Du är verkligen i ditt rätta element! :D Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej! Va roligt att höra, och fler kommer det att bli ;)
  Haha, se där ja! Det visst jag inte, ja världen är mindre än vad man tror ibland.
  Jo det är bara fint här, stormtrivs som du säkert redan har förstått :-)
  Hoppas allt är fint med dig också, du får hälsa alla så gott, speciellt till lilla Levi! Kram Johan

  SvaraRadera