lördag 27 augusti 2011

Tillbaka på Söröya! Vilken succé!


Efter att ha guidat i Havöysund och Tromsö så skulle jag tillbaka till min huvuddestination, Söröya!
Veckan inleds med en flundra på hela 150 cm från Råsa samt en på 121 cm tagen precis utanför campen.
Sen blev det en tur till Storskalltaren som kommer gå till historia där bland annat Niklas Petterssons båt från Team Högvarv lyckades ta 28 torskar över 10 kg, 21 st över 15 kg och hela 7 st över 21 kg och topp på hela 26,75kg! De flesta var också bergstorskar!
Det kom en del andra 20 kg plus torskar på de andra båtarna och största på 24,5 kg. En del fin sej fångades också upp till 11 kg, sen fångade Carina Bengtsson sina två första hälleflundror, den ena på 15,6 kg och den andra på hela 27,05 kg! Med andra ord en helt underbar dag på havet!


Mitt i veckan fångas det Kungsfisk upp till 3,7 kg, fler fina sejar i närområdet samt en flundra på 140 cm.
Sista dagen har vi ett gäng som testar på att fiska vid Loppan och lyckas fånga 3st 20kg+ torskar samt landa 7 st hälleflundror. Guidebåten lyckades också pricka in ett litet område där flundran verkligen va i stöten och under några få timmars effektivt fiske kunde man sammanställa 10 st flundror i båten och största på 122,5cm. Värt att nämna är att flera tappades och vi fick sluta när fisket var som bäst. Men så kand et va men aldrig fel att sluta på topp heller!


Det fångades också en del fin sej under sista dagen med de två största på 11 kg plus!

Utöver fisket så såg vi tumlare varje dag, vikval precis vid båten tre gånger under veckan. Stora sejstim som jaga vid ytan, extremt stora måsdyk samt havsörn som går ner och fångar fisk några meter från båten vid två tillfällen! En vecka på Söröya är allt som behövs för att få ett minne för livet!

2 kommentarer:

  1. Hoppas det finns fisk över till oss, vi kommer upp nu på torsdag.

    SvaraRadera
  2. Det finns en jävla massa!! Sen är ju begreppet Catch and Release starkt beprövat här uppe nu också, vilket är en otroligt positiv utveckling inom havsfisket!

    SvaraRadera